Ribe Taekwondo Klub HAN KUK er medlem af Sim Uu Taekwondo under Stormester Ko Tai Jeong.

Sim Uu


Sim Uu er en interesseforening som er knyttet til tidligere landstræner Sabumnim Ko Tae Jeong 9 Dan.
Foreningen afholder træninger, stævner, lejre, dangradueringer, samlinger, teknik udvikling og en lang række andre arrangementer.

Du kan læse mere om Sim Uu Taekwondo´s værdier, normer og instruktører ved at klikke på dette link

Om Sabumnim Ko Tai Jeong:
Sabumnim Ko er født i byen Kunsan i Sydkorea, ca. 250 km fra Seoul, hvor han blev født den 24 juli 1948. I de første 10 leveår boede Sabumnim Ko i byen Kunsan og flyttede, så med sin familie til Seoul hvor han færdiggjorde grundskolen og gymnasiet.

I 1959 startede Sabumnim Ko med at dyrke Judo og fulgte denne interesse i et år. Ved årets udrindelse fik Sabumnim Ko så lyst til at dyrke Taekwondo og startede således med dette i begyndelsen af 1960.

Sabumnim Ko fik hurtigt vist sin Mester Hong, at Taekwondo var hans Stil og han var en meget flittig elev og han blev koreansk mester i 1969.

I 1970 modtog Sabumnim Ko indkaldelsen til det koreanske militær og befandt sig i militær tjeneste i årene fra 1970 - 1973. 
I året forinden, i 1969, havde Sabumnim Ko opsøgt et tempel i bjergene nord for Seoul og efter sin værnepligt vekslede hans liv mellem at være i Seoul og dyrke/undervise Taekwondo og så at være i Tempel og træne i meditation samt kampkunst af forskellig art.

I 1980 startede Sabumnim Ko en helt ny tilværelse, idet han kom til Danmark hvor han det første år bosatte sig i Fredericia, men flyttede sidenhen til Købehavn. Perioden fra 1980 - 1998 bød på nye udfordringer idet Sabumnim Ko i denne tid var ansat som Landsholdstræner for det danske Taekwondo landshold. En del år senere blev Sabumnim Ko tilbudt et nyt job som instruktør/underviser på Bosei Idrætshøjskole ved Præstø, hvor han har været ansat siden 2009.


På billedet nedenfor ses Sabumnim Ko Tai Jeong 9 Dan efter træning på Bosei November 2017.